nacrtovanje

IZRAČUN OGREVANJA Z IR PANELI UDEN-S

Če želimo učinkovito in varčno delovanje ogrevalnega sistema z IR paneli moramo pravilno določiti zmogljivost sistema. Ni dovolj, da se osredotočimo samo na tehnične značilnosti IR panelov, saj je zanesljiv izračun neposredno odvisen tudi od izgub na objektu in značilnosti prostora (površina, višina stropa, izolacija, vrsta oken, število zunanjih sten itd.). Na podlagi vseh zbranih podatkov vam bo naš tehnik izračunal potrebno število IR panelov za vsak prostor posebej.
Katera vprašanja rešuje predhodni izračun ogrevalnega sistema?

  • zahtevane zmogljivosti za objekt kot celoto in za vsako posamezno sobo,
  • število IR panelov na izračunano zmogljivost,
  • stroški namestitve ogrevanja z IR paneli,
  • predvidena poraba električne energije.

Če želite pridobiti natančne podatke za vaš objekt, uporabite storitev brezplačnega izračuna ogrevanja z IR paneli UDEN-S. Če je vaš odgovor pozitiven nam preprosto pošljite izpolnjen vprašalnik in načrt objekta. Naš tehnik bo poslano vlogo ustrezno preveril in vam v roku 3-5 delovnih dni poslal izračune in skico razmestitve IR panelov.

ZA PROJEKTANTE: PROJEKTIRANJE OGREVANJA Z IR PANELI UDEN-S

Projektanti prihranite svojim strankam tudi do 50% letnih stroškov pri ogrevanju. Za vas pripravimo kompleten izračun in vso potrebno tehnično dokumentacijo za objekte, katerim boste vi določili ogrevanje z našimi IR paneli. Naš tehnični oddelek je usposobljen, visokokakovosten in vam bo v  kratkem času pomagal pri izdelavi projektne dokumentacije za električno ogrevanje objektov katere koli kompleksnosti: stanovanje, hiša, javni objekti ali poslovni objekti.
Za več informacij pokličite na telefonsko številko 040 77 30 55.

MONTAŽA OGREVALNEGA SISTEMA Z IR PANELI UDEN-S

Montažo IR panelov UDEN-S lahko zaupate naši ekipi profesionalnih monterjev. To ne bo samo zmanjšalo vašega časa in truda, ampak bo tudi zagotovilo zanesljivo delovanje sistema in njegovo ekonomično porabo energije.

V povprečju je cena montaže IR panela 60 EUR na kos. V to ceno je vključena montaža IR panela in termostata ter 2 m napajalnega kabla in nadometnega kanalčka. Gradbena dela in potni stroški niso del te cene in se zaračunajo posebej. Če se poleg nakupa naših IR panelov odločite tudi za montažo potem vam obračunamo znižano 9,5 % stopnjo DDV (na podlagi 2.točke 41.člena ZDDV-1).

Na podstrani Reference si lahko ogledate že zaključene montaže, ki jih je izvedlo naše podjetje.

irogrletev
Industrijski IR panel

Določitev števila IR grelnih panelov UDEN-S

Moč ogrevalnega sistema z IR grelnimi paneli je odvisna od zahtevane toplote v prostoru, površine prostora in fizikalne lastnosti objekta. Izredno velik vpliv na potrebno moč ogrevanja ima izolacija objekta (dobra, srednja, slaba) in število zunanjih sten. Za prostore z dobro izolacijo in višino stropa 2,5 m se pri ogrevanju z IR grelnimi paneli UDEN-S upošteva, da se potrebuje najmanj 50W / m2.

V nadaljevanju je prikazana tabela s pomočjo katere si izračunate koliko moči (W) potrebuje vaš prostor za ogrevanje z IR grelnimi paneli UDEN-S. Nepravilna izbira moči in postavitev panela lahko privede do velike porabe in nedoseganja bivalnih temperatur v mrzlih dneh.

Tipi IR grelnih panelov

V našem programu imamo standard IR panele in universal IR panele. Universal IR paneli so opremljeni s kablom dolžine 2 m in vtikačem. Določeni modeli iz naše ponudbe so dobavljivi v univerzal izvedbi. Ta tip IR grelnih panelov se večinoma uporablja kot dodaten vir ogrevanja saj se ga lahko uporablja takoj in brez zahtevne montaže.