ogrevalna letev

Ogrevanje z IR ogrevalnimi paneli UDEN-S

Prihranite tudi do 60% pri strošku ogrevanja!

Kakšen bi moral biti sodoben ogrevalni sistem? V prostoru bi moral ustvariti prijetno atmosfero, tudi v hudem mrazu,  zavzeti malo prostora in biti enostaven za montažo in reguliranje. Želja vsakega uporabnika je, da ima v vsakem prostoru lastno / individualno temperaturo in da to bistveno ne vpliva na stroške ogrevanja.

Ogrevanje z IR grelnimi paneli UDEN-S pooseblja to idejo in nima pomanjkljivosti tradicionalnih ogrevalnih teles. Vse kar je potrebno je, da delujejo 5-7 ur na dan in že imamo željeno temperaturo v vsakem od prostorov z minimalno porabo energije.

IR ogrevalni sistem UDEN-S:

  • Stroški investicije so 1,5-krat cenejši od namestitve plinskih kotlov, kot tudi 1,5-krat bolj ekonomični od klasičnih konvektorjev, električnih kotlov in grelnikov ter vsaj 3-krat bolj ekonomični od centralnega ogrevanja na olje.
  • Relativno nizka investicija tudi pri IR panelih višjega cenovnega razreda.
  • Ponujajo odličen način za osnovno in dodatno ogrevanje različnih prostorov in objektov – od stanovanj, hiš in pisarn do velikih nakupovalnih središč in drugih javnih objektov.
  • Sestavljeni izključno iz naravnih materialov, ki ne oddajajo škodljivih snovi in ​​so popolnoma varni za vas in vaše otroke.
  • Vsi naši IR grelni paneli Imajo 5 letno garancijo in življnjsko dobo 25 let.
  • Omogočajo izbiro panela za vsak prostor ne glede na dizajn in arhitekturo prostora.

O produktih in tehnologiji UDEN-S

Energetsko učinkoviti IR grelni paneli UDEN-S predstavljajo več kot 180 modelov moči od 100 W do 700 W. Razlikujejo se v dizajnu, dimenzijah in načinu montaže in imajo prednosti v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi ter so idealni za glavno ali dopolnilno ogrevanje prostorov.

Način dela IR grelnih panelov UDEN-S

IR grelni paneli UDEN-S delujejo na principu delovanja dolgih infrardečih valov, ki ne potrebujejo zraka za prenos toplote, ampak se toplota absorbira v stene, tla in predmete. Posredno se zaradi toplejše površine ogreje tudi zrak, vendar brez dvigovanja prahu in izsuševanja zraka. Gre za neposreden način segrevanja brez prenosnih medijev in zato skoraj brez izgub. V takih okoliščinah čutimo veliko večjo udobnost kot pri konvencinalnem ogrevanju, posledično pa so nižji tudi stroški ogrevanja (do 60% => odvisno od več dejavnikov, kot naprimer ali je objekt izoliran, debelina sten, materiala v prostoru,…). Pri ogrevanju z IR grelnimi paneli UDEN-S ne potrebujemo kotlov, cevi, črpalk, ventilov.

Varnost

Pri proizvodnji IR grelni panelov UDEN-S se uporablja samo naravne materiale ukrajinskih, nemških in italijanskih proizvajalcev in okolju prijazno sodobno lakirno tehnologijo (vključno s prašnim lakiranjem in barvami odpornimi na visoko temperaturo). Iz tega razloga imajo IR grelni paneli UDEN-S dobro vzdržljivost, nobenega neprijetnega vonja pri samem segrevanju in lepo gladko površino.

irogrletev
Industrijski IR panel

Določitev števila IR grelnih panelov UDEN-S

Moč ogrevalnega sistema z IR grelnimi paneli je odvisna od zahtevane toplote v prostoru, površine prostora in fizikalne lastnosti objekta. Izredno velik vpliv na potrebno moč ogrevanja ima izolacija objekta (dobra, srednja, slaba) in število zunanjih sten. Za prostore z dobro izolacijo in višino stropa 2,5 m se pri ogrevanju z IR grelnimi paneli UDEN-S upošteva, da se potrebuje najmanj 50W / m2.

V nadaljevanju je prikazana tabela s pomočjo katere si izračunate koliko moči (W) potrebuje vaš prostor za ogrevanje z IR grelnimi paneli UDEN-S. Nepravilna izbira moči in postavitev panela lahko privede do velike porabe in nedoseganja bivalnih temperatur v mrzlih dneh.

Tipi IR grelnih panelov

V našem programu imamo standard IR panele in universal IR panele. Universal IR paneli so opremljeni s kablom dolžine 2 m in vtikačem. Določeni modeli iz naše ponudbe so dobavljivi v univerzal izvedbi. Ta tip IR grelnih panelov se večinoma uporablja kot dodaten vir ogrevanja saj se ga lahko uporablja takoj in brez zahtevne montaže.

Upravljanje ogrevanja z IR grelnimi paneli = udobje + ekonomičnost

IR grelni paneli UDEN-S so regulirajo preko termostatov, ki se odzivajo glede na trenutno sobno temperaturo. Zaradi dodatnih prihrankov in udobja se temperatura lahko regulira za vsak prostor posebej. Za doseganje optimalne temperature v prostoru (če so IR paneli primarni vir ogrevanja) in pravilnim izračunom določitve števila panelov le ti delujejo v povprečju med 5-7 ur na dan. V osnovi je v vsakem prostoru nameščen termostat, ki regulira delovanje enega ali več IR panelov. V primeru uporabe Universal IR panelov se lahko vsak posebej regulira preko termostata ali termo ure, ki je vključena v vtičnico in preko nje IR panel. Več o termostatih, ki so v našem programu (povezava direkt na ponudbo termostatov).

Montaža IR grelnih panelov

Montaža IR grelnih panelov UDEN-S je zelo enostavna in hitra. Toda preden začnete z montažo preverite tehnična navodila, ki so priložena k vsakemu produktu. Od pravilne montaže je odvisna zanesljivost delovanja IR panela, varnost in trajanje njihovega obratovanja, kot tudi stroškovno učinkovita poraba električne energije.

Montažo za stranke izvajamo tudi v našem podjetju. Za točen izračun in ogled na objektu nam pišite na elektronski naslov jure@alarm-sistemi.si ali pa nas pokličite na telefon 040 77 30 55.

V primeru, da se pri našem podjetju odločite še za montažo naših produktov imate na podlagi 2.točke 41.člena ZDDV-1 obračunano znižano 9,5 % stopnjo DDV.

termostat-kat

IR PANELI Z ROČNO POSLIKAVO – IMAGE LINE

IR paneli UDEN-S z ročno poslikavo niso samo energetsko varčni sistem ogrevanja ampak tudi zanimiv dekorativni element v notranjosti prostora, zaradi katerega je lahko vsak prostor svetlejši in bolj zanimiv.

Ta element vključuje tako stenske kot stropne IR panele, kot tudi IR ogrevalne letve. Če jih aktivno kombinirate med seboj, lahko dosežete izredno lepe barvne efekte v vašem prostoru. Dizajn IR panele lahko uporabljate v otroških sobah in spalnicah, kopalnicah, hotelskih sobah ter pisarnah, salonih in vseh drugih prostorih, kjer želite izraziti dekor.

Vsak dizajn IR panel je individualno avtorsko delo. Trenutno je v katalogu približno 180 modelov v več kot 100 barvah in odtenkih. Izbor dizajn IR panelov se nenehno širi. Prav gotovo boste našli veliko ustreznih in modnih barv ter vzorcev za katero koli notranjost. Vsak IR panel je mogoče naročiti v barvah in motivih * po vaših željah oziroma s pomočjo naših oblikovalcev razviti popolnoma svoj motiv. **

Dizajn IR paneli so skupaj z napajalnim kablom in vtičem samostojni grelni elementi in se lahko uporabljajo za dogrevanje prostorov kot tudi za osnovno ogrevanje ter namestijo na steno ali strop.

*Dobavni roki za IR panele oblikovane in ročno poslikane po želji naročnika se dogovorijo individualno. Časi dostave za oblikovalske grelnike po meri se dogovorijo individualno.

** Pri naročilu barve, ki ni med paleto barv, ki so na voljo v katalogu UDEN-S so možne prilagoditve prodajne cene IR panela.